Slovenija > Črna kronika
1195 ogledov

Lipovac se vrača na sodišče

Dalibor in Velibor Lipovac Žurnal24 main
Huda poškodba. V četrtek tokrat na sodišče le eden od dvojčkov Lipovac.

Skoraj dve leti po tem, ko je sodišče pravnomočno odločilo, da ni nasilen in ne izsiljuje znancev, bodo ta četrtek na ljubljanskem sodišču ponovno začeli presojati, ali je Velibor Lipovac, neuradno v začetku letošnjega leta, hudo telesno poškodoval znanca. Šestindvajsetletniku z ljubljanskega Viča, ki se je osmih mesecih pripora junija 2008 skupaj z bratom dvojčkom Daliborjem Lipovcem vrnil na prostost, začenjajo tako spet soditi za nasilništvo.

Velibor Lipovac je tako spet v hišnem priporu od konca letošnjega aprila, ko naj bi ga policisti neuradno tudi prijeli zaradi domnevnega napada na znanca, zaradi česar so tudi tožilci zoper njega sprožili postopke. "Zahteva za preiskavo je bila v tej zadevi vložena 24. aprila. 20. junija pa je bila vložena še obtožnica, ki je postala pravnomočna 4. julija," pojasnjujejo na ljubljanskem sodišču.

Lipovcu zdaj grozi do pet let zapora, ker naj bi človeka hudo telesno poškodoval, in še do dve leti zapora, ker mu tožilci očitajo tudi, da naj bi bil nasilen. Med sojenjem pred tremi leti, kjer jima z bratom tožilci niso dokazali izsiljevanja in nasilništva, so ju nekateri neuradni krogi iz policijskih vrst povezovali tudi s skrivnostnim umorom skupnega znanca Gregorja Trajkova, ki je pod streli obležal septembra 2007 pred vhodom v domačo hišo prav tako na Viču.

A ju, kljub tem namigovanjem, zaradi tega nikoli policija ni prijela. Domnevno izsiljevani in oškodovani znanci, ki naj bi takrat policiji sicer opisovali grozodejstva, ki naj bi jim jih zadala Lipovca, ter celo njuno domnevno vpletenost v nezakonite posle, so nato pred sodnico eden za drugim domnevno nasilje dvojčkov Lipovac zanikali.

Tožilstvo jima je pred tremi leti celo očitalo, da naj bi se oba brata tako fizično kot psihično znašala tudi nad Veliborjevim nekdanjim dekletom, kar pa je kasneje sama na sodišču zanikala (čeprav naj bi njuno nasilje policiji prijavila sama).

Tožilstvo je sicer takrat poskušalo prepričati sodišče, da naj bi priče zaradi strahu pred njima zanikale vse, kar naj bi prej same prijavile policiji, ker naj bi brata ustrahovala večino prebivalcev na Viču, česar sodišče ni upoštevalo.

Komentarjev 2
  • allstarr111 00:12 27.julij 2011.

    Ne vem zakaj je pri nas praksa da za najhujše barabe in stare znance sodnik odredi hišni pripor?

  • xy 20:02 25.julij 2011.

    upam, da bo vsaj eden od teh dveh usrancov končno zaprt, dost je blo že njunega nasilja v Ljubljani