Slovenija > Črna kronika
15219 ogledov

Ljubljana: Bojijo se, da je žrtev 28-letnika še več

tatvina torbica
Njegove žrtve so bile večinoma starejše občanke.

Policisti so na zaslišanje k preiskovalni sodnici privedli 28-letnega moškega, ki je osumljen, da je konec julija na območju Ljubljane izvedel drzno tatvino. Osumljeni je oškodovanki v bližini vhoda v stanovanjski blok z vratu strgal verižico. 

Policisti so uspeli ugotoviti identiteto osumljenca in mu včeraj odvzeli prostost. Preiskovalna sodnica mu je po zaslišanju odredila pripor. Gre za osumljenca, ki je v preteklosti že bil obravnavan za premoženjska kazniva dejanja.

Preiskava se s tem še ni končala, saj sumijo, da je 28-letnik izvedel še več podobnih dejanj na območju mesta Ljubljana. Policija zato poziva vse občane, da o morebitnih do zdaj neprijavljenih primerih obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo enoto policije. 

Poskrbite za lastno varnost

Policisti svetujejo, da občani poskrbijo za lastno varnost in upoštevajo nasvete glede zaščite pred drznimi tatvinami na ulicah. Med drugim svetujejo, da občani ne nosijo torbice, če to ni nujno potrebno. Če imajo torbico pri sebi, naj v njej ne bo veliko vrednih stvari. 

Ob tem opominjajo, da je posameznikovo zdravje več vredno od še tako polne torbice. "O odločitvi za odvrnitev napada nase temeljito premislite. Za samoobrambo lahko pri sebi nosite električni paralizator ali plinski razpršilec, mlajše pa se lahko vpišete tudi v tečaj samoobrambe," svetujejo na policiji. 

Poleg tega na policiji svetujejo, da po temnih in praznih ulicah ter prehodih ne hodite sami, da se ponoči dogovorite za prevoz ali spremstvo ali najamete taksi. "Hodite v smeri, ki je nasprotna prometu, da se vam sumljivo vozilo ne more približati od zadaj in da ga pravočasno opazite. Če mislite, da vam sledijo, takoj pojdite med ljudi ali v stanovanjsko hišo, kjer lahko pričakujete pomoč. Takoj pokličite policijo," svetujejo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • ode 17:22 13.avgust 2020.

    In zakaj se je baba razkazovala z zlato ketno okoli vratu? Kaj je hotela s tem dokazati bogu, mestu in svetu? Da je ugledna, bogata , potrebna? Vsem, ki paradirajo okoli ovešini s raznimi ketnami, rinkami, cekarji, mobiteli, kot da ...prikaži več so na razstavi, naj jim kar vse poberejo.

  • gregor51 15:45 13.avgust 2020.

    pobit golazen