Slovenija > Črna kronika
49 ogledov

Ljubljana: Naredili človeško verigo in mu rešili življenje

iskalna akcija Saša Despot
S hitrim ukrepanjem so policisti skupaj s prijaviteljem rešili življenje moškega, ki so ga opazili v vodi.

Občan je včeraj nekaj pred 12. uro policiste obvestil, da je v reki Ljubljanici pri Vevškem mostu oseba. Policisti so se nemudoma odzvali na klic in odšli na kraj dogodka. 

Policisti so skupaj s prijaviteljem naredili človeško verigo, šli v reko in iz nje uspešno potegnili moškega. Moški na kraju ni več dihal, zato so takoj začeli postopek oživljanja in moški je pričel samostojno dihati. 

Ob prihodu reševalcev so moškega predali v njihovo oskrbo. Po podatkih policije moški ni poškodovan, temveč le podhlajen. Policisti so s hitrim ukrepanjem glede na to, da je bila temperatura ozračja nizka in da je bila temperatura vode zgolj nad lediščem, preprečili smrt moškega. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • moder 19:39 12.januar 2017.

    Spomnimo se fanta, ki je bežal pred policisti zaradi malo konoplje in je utonil v rekki. Takrat pa niso hoteli reševati, temveč so celo pošiljali prijatelja utopljenca v reko, na pomoč prijatelju,... To vam je policija in ne pozabit na ...prikaži več utopljenega fanta zaradi malo konoplje, ker so policisti *samo opravljali svojo delo* tako kot so to počeli med leti 1938 in 1945. Samo opravljali so svojo službo in to vse zakonito :)

  • Žurnalček 17:29 12.januar 2017.

    Jutri bo pa zopet skočil !

  • eosss 12:12 12.januar 2017.

    bravo, to je to... srečen konec, vse dobro...