Slovenija > Črna kronika
5912 ogledov

Ljubljana: Povozil kolesarja, ki je umrl, pijani voznik avta pobegnil s kraja nesreče

Nesreča kolesarja PGD Mengeš
V prometni nesreči, ki se je zgodila danes ponoči na Opekarski cesti v Ljubljani, je umrl 50-letni kolesar.

Zbil ga je 59-letni voznik osebnega avtomobila, ki je nato odpeljal s kraja nesreče, a so ga policisti kmalu izsledili, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Po ugotovitvah policistov je 59-letnik vozil po Opekarski cesti v Ljubljani od Kopačeve ceste proti Poti na Rakovo jelšo. Na Opekarski cesti je dohitel 50-letnega kolesarja, ki je vozil ob desnem robu vozišča v isti smeri. Ker pa 59-letnik hitrosti in načina vožnje ni prilagodil vidljivosti in vremenskim razmeram ter svojim vozniškim sposobnostim, je s sprednjim desnim vogalom avtomobila trčil v kolesarja.

Kolesar je po prometni nesreči obležal na vozišču. Voznik je ustavil v križišču Opekarske ceste in Ceste na Loko in stopil iz vozila ter pogledal, kaj se je zgodil. Nato se je usedel nazaj v vozilo in se odpeljal v smeri proti Poti na Rakovo jelšo. Kolesar je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Voznika so policisti kmalu po prometni nesreči izsledili doma. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo. Kraj nesreče sta si ogledala tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilec.

Policisti sicer nadaljujejo zbiranje obvestil "v smeri podanih sumov kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in zaradi zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči", so še pojasnili na ljubljanski policijski upravi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:29 13.oktober 2018.

    In sigurno je mel kolesar vso predpisano opremo za vožnjo ponoči,bil je viden vsaj 5 km pred prehitenjem,vozil je ob robu ceste in ni vijugal kljub pozni uri etc?Ne zagovarjam voznika avta,ampak glede na izkušnje in bližnja srečanja vseh sort ...prikaži več kolesarjev sem prepričan,da je 70% krivde kolesarjeve?No še en udarec za vse ljubitelje kolesarjenja je tole saj majo občutek,da so nedotakljivi in,da jim je vse dovoljeno,ampak še zmeraj velja tisti rek:"Dober kolesar,m....v kolesar",krivi so pa sami,žal!

  • jakec1575 21:55 13.oktober 2018.

    Upam, da ga dajo iz kože. 59letnik se pac ne bo spremenil. Ostal bo teslo. Zakaj ima pravico se ziveti? taki bi morali dobiti 15 let.

  • ode 20:02 13.oktober 2018.

    Aha, na Rakovo jelšo! Potem vemo, kdo je to!