Slovenija > Črna kronika
172 ogledov

Ljubljana: Za novo leto ujeti v dvigalu

Prometna nesreča pri Lenartu JZZPR Maribor
Reševalne službe so imele ponoči kar nekaj dela z neprilikami. Okoli polnoči se je močno povečalo število požarov.

Najhuje je bilo v naselju Zabukovica v občini Žalec, kjer so v večstanovanjskem objektu zaznali vonj po plinu. Gasilci so opravili ogled in z detektorjem za pline opravili meritev, vendar prisotnosti plina niso zaznali. Ker je bila v zraku neznana dražljiva snov, so gasilci opravili evakuacijo ljudi iz bližnjih treh večstanovanjskih objektov in objekte prezračili. Zaradi vdihavanja neznane snovi so sedem oseb in tudi devet gasilcev prepeljali v oskrbo v celjsko bolnišnico.

Število požarov na prostem se je povečalo prav okoli polnoči, uprava za zaščito in reševanje jih je zabeležila več deset. Nekaj po polnoči so imeli delo gasilci v Frankovem naselju v Škofji Loki, kjer se je raketa zaletela v ostrešje stanovanjskega objekta. Gasilci so raketo odstranili in preventivno pregledali celotno ostrešje s termo kamero.

S Policijske uprave Murska Sobota pa so sporočili, da je moški v Bakovcih pri izstreljevanju raket z eno od njih zadel živo mejo, ki se je vnela, ogenj pa se je razširil tudi na bližnji transformator. Nastala je manjša materialna škoda, zoper osumljenca pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

Požari na prostem, ki so jih sprožili pirotehnični izdelki, po podatkih uprave niso povzročili večje škode. Je pa ponoči po vsej državi zagorelo tudi precej zabojnikov za smeti. V Novi Gorici pa se je požar, ki je uničil pet zabojnikov, razširil tudi na osebni vozili in ju poškodoval. Gasilci so požar pogasili in preventivno pregledali okolico.

Prav na poseben način pa sta nazdravili družbi v Ljubljani, ki sta ostali ujeti v dvigalih. Gasilci so namreč nekaj minut po polnoči posredovali v Kersnikovi ulici in iz dvigala rešili sedem oseb, iz dvigala na Poljanskem nasipu pa devet oseb, še poroča uprava.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 17:32 01.januar 2017.

    Škoda, ker niso omenjeni v dvigalu padli do kleti in se dobro polomili !