Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Ljubljančan grozil, da bo v zrak vrgel blok

Grožnje na Linhartovi
1/5
Saša Despot
Na Linhartovo ulico v Ljubljani, kjer se je občan zaklenil v stanovanje, je policija napotila tudi policijskega pogajalca.

V Ljubljani se je za prebivalce na Linhartovi ulici dobri dve uri dogajala prava drama, ki pa se je na srečo uspešno razpletla. Neki moški se je namreč zaprl v stanovanje, ga polil z bencinom in odprl plin. V stanovanju naj bi bil sam.

Dogodek so potrdili tudi na Policijski upravi (PU) Ljubljana, kjer so bili okoli 9.30 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v stanovanju na Linhartovi cesti v Ljubljani. "Po do zdaj znanih podatkih naj bi moški pri tem po stanovanju polil vnetljivo tekočino in grozil z ognjem," so povedali.

Evakuirali stanovalce treh blokov

Posredovali so policisti, ki so kraj zavarovali in zaradi varnosti evakuirali stanovalce treh stanovanjskih blokov. Na kraj je bil napoten tudi policijski pogajalec.

Moški je še vedno grozil, in ker je obstajala nevarnost eksplozije, so posredovali policisti specialne enote Generalne policijske uprave, ki so moškega prijeli. Po prijetju so ga prevzeli zdravstveni delavci.

Sprli so se zaradi obnove stanovanja

Po do zdaj zbranih obvestilih je znano, da se je najemnik (68-letni moški) sprl s predstavniki lastnika zaradi obnove stanovanja. Pri tem je po stanovanju polil vnetljivo tekočino (bencin) in predstavnike napodil iz stanovanja. Svoje grožnje je podkrepil s tem, da je odprl jeklenko plina. Dogodek ima znake kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so še sporočili s PU Ljubljana.

Imel naj bi težave

Po poročanju Televizije Slovenija naj bi imel moški že v preteklosti težave z duševnim zdravjem in naj bi že grozil sosedom z nožem. Priče so povedale, da je moškega razburilo, ker so predstavniki lastnika želeli vstopiti v njegovo stanovanje, da bi uredili nekaj v zvezi s števci za vodo in elektriko.

Moškega naj bi iz stanovanja prinesli privezanega na stol, odpeljali pa naj bi ga v psihiatrično bolnišnico, še poroča Televizija Slovenija.

Komentarjev 3
  • širhakl 14:59 23.julij 2013.

    V parlament bi moral it,večina Slovenceljnov bi ga podprla.Garant.

  • siesta 17:29 22.julij 2013.

    "Priče so povedale, da je moškega razburilo, ker so predstavniki lastnika želeli vstopiti v njegovo stanovanje...."...@ Čigavo je sedaj stanovanje, njegovo ali od nekoga drugega?

  • zic 16:09 22.julij 2013.

    revež gospod pri 68 letih...verjetno ima tudi mizerno penzijo in pol so stari ljudje vsi ogroženi in prestrašeni!!!!