Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Ljubljanski avtobusarji lani povzročili 45 nesreč

mestni avtobus Saša Despot
Po podatkih policije so vozniki avtobusov na območju Policijske uprave Ljubljana lani cestnoprometne predpise kršili v 146 primerih, letos pa v 32 primerih. Povzročili so 45 prometnih nesreč.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so vozniki avtobusov lani hitrost prekoračili v 43 primerih, v 12 primerih niso uporabljali varnostnega pasu, v osmih primerih pa so zapeljali v rdečo luč.

V štirih primerih so uporabljali nepravilno stran oziroma so vozili v napačno smer, v treh primerih niso upoštevali prednosti, v dveh primerih so vozili pod vplivom alkohola, v enem primeru pa niso imeli ustrezne varnostne razdalje. Storili so še 73 drugih prekrškov.

Udeleženi so bili tudi v 136 prometnih nesrečah, od tega so jih sami povzročili 45. V letošnjem letu (do 4. aprila) so bili vozniki avtobusov udeleženi v 33 prometnih nesrečah, od tega so jih pet povzročili sami.

Kazni plačajo sami

Glede na statistične podatke in ob upoštevanju dejstva, da gre za poklicne voznike, ki so vsakodnevno na cesti, na PU Ljubljana ugotavljajo, da vozniki avtobusov "v veliki meri vozijo varno oziroma upoštevajo cestnoprometne predpise". "Vsekakor pa sta vsaka prometna nesreča in prekršek odveč," dodajajo.

Ko policija ugotovi, da je voznik avtobusa kršil cestnoprometne predpise, mu izda plačilni nalog, tega pa po pojasnilih Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) za STA vsaj pri njih vedno plača povzročitelj prekrška, torej voznik.

Primerov, ko bi vozniku vzeli vozniško, po njihovih navedbah ni.

Komentarjev 2
  • eosss 09:27 13.april 2015.

    eh za njih veljajo drugačna pravila...

  • depos 08:57 13.april 2015.

    Kako niso nobenemu odvzeli vozniške, če sta pa dva poklicna voznika vozila pod vplivom alkohola!!!?