Slovenija > Črna kronika
63 ogledov

Lokomotiva trčila v vagone

Slika je simbolična. Shutterstock
Dopoldne je v naselju Čušperk v Občini Grosuplje lokomotiva trčila v vagone. Krivi naj bi bili spolzki tiri.

Kot so za Zurnal24.si pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, se lokomotiva med naklonom navzdol ni ustavila in je zato trčila v vagone, ki so bili ustavljeni na progi in pravilno označeni. Lokomotiva se domnevno ni ustavila zaradi spolzkih tirov.

"Ob trčenju je iztiril eden izmed vagonov. Na kraju nesreče so bili tudi inšpektor za promet,  pristojen za železniške nesreče, in pristojni za nesreče na železnici iz Slovenskih železnic," so sporočili s policije.

Ena oseba se je pri tem lažje poškodovala. Na kraju nezgode  so bili tudi gasilci, ki so pogasili manjši požar.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:43 02.januar 2014.

    Mogoče so pa cigani namazal šine z žajfo. Ne bi bilo prvič na tej progi. Zlasti je bil hec , ko hlaponi niso mogel zvoziti Šmarjesapskega klanca. No to je bilo včasih. Danes pa imajo lokomotive za zazilno zaviranje in ...prikaži več speljevanje v takih pogojih - tudi žajfnih- kremenčev pesek , ki ga šobe direktno špricajo pod pogonska kolesa. Kje ste imeli pesek , se nekateri sprašujemo, če se že novirački ne spoznate na to , pa o tem pišete. Ja lohka je pisti izdarije iz teorije , pa kvasit in ga srat in solit drugim pamet, ko se pa pojavi eno čisto navadno tehnično vprašanje ste pa mrzli, kot Sava Bohinka pozim !Podmnaslov bi mral biti : Kje je bil obvezni pesek . Kot je za os. avto obvezen pas , tako je za lokomotive vseh vrst obvezena polna kišta peska !