Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Lovec streljal na ljudi

Lovska puška Shutterstock
Medicinski tehnik je po napadu na svakinjo in brata iz balokna streljal po ulici na vse, kar se je premikalo.

V Milanski ulici v Neplju je v petek zdravstveni tehnik Giulio Murolo z eno od svojih pušk ubil štiri osebe, šest pa jih je ranil, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Njegovim strelom so podlegli svakinja, brat, policaj in cvetličar, ki se je peljal mimo na skuterju. Ranil je šest ljudi, štiri policiste in dva mimoidoča. Murolo se je po pokolu predal sam, po tem, ko je petnajst minut govoril s pogajalcem. Kasneje so preiskovalci v njegovem stanovanju našli več pušk, saj je bil 48-letnik med drugim strasten lovec.   

Ni kazal znakov psihičnih težav

Giulio po besedah sodelavcev ni nikoli kazal znakov psihičnih težav. Po ugotovitvah policistov je v hiši po kregu z bratom najprej ubil 51-letno svakinjo, nato 52-letnega brata, kasneje je odšel na balkon in streljal na vse, kar se je premikalo. Policist, ki ga je ubil, je bil po poročanju Anse tudi sosed, ki je prvi poskusil preprečiti pokol. 

Komentarjev 6
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:16 17.maj 2015.

    V seb je sigurno imel agresijo čeprav jo je skrival. In kaj je najhujš pri ljudjeh z agresijo, nekontrolirano jezo, skrito potrebo po dominantnosti ipd? Da jim daš tako močno sredstvo kot je orožje v doseg roke. Ker ko jim ...prikaži več poči ventil al pa ko njihova neuslišana želja po dominanci preseže stopnje ki jih lahko on kontrolira...se zgodi pokol. Če tega v dosegu roke nima pač še vedno lahko naredi škodo pa koga pretepe ampak vseeno je pa manj škode kot bi jo bi bilo sicer. Tako da orožje komurkoli zaupat bi mogla bit izjema ne pa pravilo. Orožje je kvečjemu za največje pacifiste ki bi streljal res v zadnji sili. Nikakor pa ne za tiste ki bi se orožja posluževal kadarkoli bi bilo to mogoče. Tud za to da imaš al pa hočeš imet več kot en kos orožja bi morala zasvetit rdeča luč vsem ki to vedo.

  • marabunta 11:01 17.maj 2015.

    se strinjam, kdor uživa v pobijanju živali, mu tudi pobijanje ljudi ne bi predstavljalo težav, če ne bi zakon to kaznoval...., žal za živali ni ustreznega zakona, zato pa se nekateri lahko izživljajo nad njimi

  • iravadi 06:35 17.maj 2015.

    Morda se to lahko zgodi tudi zaradi pralnega stroja na hodniku...