Slovenija > Črna kronika
42291 ogledov

Lovila jih je na žalostne zgodbe in seks, nato ogoljufala

Hočevar Rolanda
Rolanda Hočevar iz romskega naselja Vejar pri Trebnjem bo zaradi ogoljufanja treh starejših moških, ki jih je prepričala s svojimi pretresljivim življenjskim zgodbam, a včasih tudi telesnimi čari, šla za rešetke, je v sredo na okrajnem sodišču v Trebnjem odločila sodnica Aleksandra Goršin.

In to ne prvič, pa verjetno tudi ne zadnjič, saj zoper 45-letno Rolando Hočevar potekajo še kazenski postopki na okrajnem in okrožnem sodišču v Novem mestu ter okrožnem v Ljubljani.

Kazen si je tokrat prislužila z ogoljufanjem 87-letnega Dolenjca Jožefa, ki ga je pretresla njena izpoved o hudo bolnem sinu in prazni denarnici, niti za nakup telefona po svojih besedah ni imela. Zanjo je sklenil pogodbi za dva iphonea, ker mu je obljubila, da bo 24 obrokov poravnala sama. Pet jih je, ostalih ne.

59-letnemu Slavku, prav tako z Dolenjske, je ponudila, da na čiščenje pelje njegovega citroena C4. Izročil ji je ključe, avta pa ni več videl vse do poziva, naj ga prevzame na policijski postaji, a tam je imel poškodovan prednji del, popravilo naj bi stalo okrog 500 evrov.

Iskal sorodno dušo

61-letni Gorenjec Rado je očitno iskal sorodno dušo in tako naletel na Hočevarjevo. Za odvetnika, ki da ga potrebuje v ločitvenem postopku, ji je plačal 800 evrov, ji za dva dni posodil hyundaja, ki ga je tudi on nazadnje prevzel na policiji, in zanjo  sklenil še pogodbe za nakup petih mobilcev, dragih iphoneov. Obrokov zanje ni plačevala, zato Rado dolguje operaterjema, eden od njiju zahteva 1600 evrov, sicer sledi izvršba. A to po njegovem ni vse. „Kaj pa 'surov' dnar', kakšnih 6.000 evrov, za katere sem bil oškodovan,“ je pobaral sodišče.

Tožilka Vesna Fink je specialni povratnici, ki je bila, med drugim, že obsojena, ker je 73-letniku obljubljala seks v avtu, a namesto tega zbežala z njegovo precej polno denarnico, na predobravnavnem naroku ponudila blago kazen, če prizna krivdo: eno leto in dva meseca zapora, preklicali ne bodo niti dveh mesecev pogojne kazni. In ker jo je, je ta teden toliko tudi dobila. V kazen bodo vključili tudi bivanje v priporu ter pridržanju od 1. februarja. Povrh tega je bila oproščena stroškov kazenskega postopka - ti bodo bremenili državni propračun - pripor pa so ji podaljšali do nastopa kazni. To želi po besedah zagovornice, odvetnice Marije Vrisk, začeti prestajati predčasno. Oškodovancem so bili še prisojeni premoženjskopravni zahtevki. 

Komentarjev 6
  • malarin 21:02 16.marec 2023.

    Za tolk dnarja, gorenca, bi še jst kresnu . . .

  • rd2dmk2 20:30 16.marec 2023.

    ljudje, ki imate preveč denarja, vas pa tišči tam dol. evo pošiljete mi 100€ (sto), ostalo pa pejte zagont v beljak, kjer je zelo spodoben kupleraj. vam povem da boste fest pršparal , kot pa da se hočte do seksa ...prikaži več prkopat tako da babam, ki vas fehtajo dajete vsak dan po mal. aja pa venera shop vam proda kaj plastičnega. čist dost dobr za vas kretene. pa lekarnarju le recte da vam prostata nagaja, kurac pa naj vam dol maha 25 ur na dan, da vam ne bo prodajal potencial, ampak sam brom.

  • Friderik1950 18:06 16.marec 2023.

    Škoda, da so jo zaprli. Lahko bi jo pustili, da bi nanizala še kakih par zgodb za novega inšpektorja 'Brenka', ki bi bile začinjene s seksom tako, da bi serijo lahko prodali tudi v tujino, no ja vsaj na jug.