Slovenija > Črna kronika
141 ogledov

Maček "absolutno nesposoben" za vožnjo

Sojenje Branku Mačku Gregor Katič
Branko Maček v noči, ko je zaradi vožnje v nasprotno smer povzročil smrt treh ljudi, ni bil sposoben za vožnjo, potrjuje izvedensko mnenje.

Danes se je na celjskem okrožnem sodišču nadaljevalo sojenje Branku Mačku, saj je izvedenec psihiatrične stroke Gorazd Mravlje, ki je izdelal izvedensko mnenje, ocenil, da Maček obravnavi lahko sledi.

Sodnica je tako na obravnavi prebrala izvedensko mnenje, ki ga je pripravila izvedenka sodnomedicinske stroke Simona Šramek Zatler. Ta je izračunala, da je Maček v času nesreče imel najmanj 2,2 grama alkohola na kilogram telesne teže, kar pomeni, da je bil absolutno nesposoben za vožnjo.

Obravnava zoper Mačka se bo nadaljevala 24. aprila, do takrat pa naj bi cestnoprometni izvedenec Iztok Ciglarič pripravil izvedensko mnenje, Mravlje pa naj bi dopolnil svoje psihiatrično mnenje. Kot je pojasnil Mravlje, celovitega izvedenskega mnenja doslej ni mogel narediti, ker potrebuje vso dokumentacijo iz Psihiatrične bolnišnice Vojnik, v kateri se Maček zdravi.

Prav tako mora Mravlje opraviti klinični psihološki pregled obtoženca, saj se je Maček februarja hudo zastrupil in je bil sprejet na zdravljenje v vojniško bolnišnico.

Mačku sodijo, ker naj bi oktobra 2009 pijan sedel za volan, pri Arji vasi zavil na napačen odcep in nato po avtocesti vozil v napačno smer več kilometrov, dokler ni čelno trčil v avtomobil, v katerem se je peljala skupina mladostnikov. Trije od njih so umrli, primer pa je pretresel Slovenijo.

Komentarjev 4
  • Avatar frnazzi
    frnazzi 13:28 03.april 2012.

    A je tale Branko Maček kaj v sorodu z Ivanom Mačkom (Matijo), prav tako priznanim slovenskim morilcem?

  • Žurnalček 13:22 03.april 2012.

    Pa koji ga hurac šparate . Vozil jee pijan ubil tri mladostnike in kazen je 10 let in izplačilo odškodnin ! PIKA! Ne porabljajte državnega denarja za popolnoma jasne slučaje !!!

  • 1111 13:01 03.april 2012.

    ...taka zadeva, bi morala bit rešena po hitrem postopku...nesporno je bilo ugotovljeno nič kolikokrat, da je bil pijan in povzročitel nezgode s smrtnim izidom...za zapahe...in ključ shranit za dolgo dobo na varno...a ga hočete naredit nedolžnega???