Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Maček bo še na prostosti

Huda prometna nesreča na štajerski avtocesti se je zgodila na odseku med Arjo va Žurnal24 main
Na okrožnem državnem tožilstvu v Celju so za zurnal24.si potrdili, da tožilstvo po dopoldanskem zaslišanju Branka Mačka preiskovalnemu sodniku ni predlagalo njegovega pripora.

"Na podlagi ugotovitev Policijske uprave Celje in glede obstoja pripornega razloga begosumnosti in glede na današnji zagovor obdolženega je tožilstvo ocenilo, da niso podani priporni razlogi, zato tožilstvo preiskovalnemu sodniku ni predlagalo odreditve pripora," so razloge za takšno odločitev za zurnal24.si pojasnili na celjskem okrožnem državem tožilstvu.

Kot je znano, je obdolženi oktobra letos pod vplivom alkohola in z vožnjo v nasprotni smeri na avtocesti pri Arji vasi povzročil prometno nesrečo. V njej so umrli trije mladostniki, ena oseba pa je bila hudo poškodovana.

Maček bi moral pred sodnika stopiti že 19. oktobra, pravi naš vir, a se je takrat opravičil, da je nezmožen zaslišanja, ker se zdravi v psihiatrični bolnišnici.

Več o ozadju današnjega zaslišanja v naslednji povezavi.
Maček pred zaslišanjem ni dajal izjav, pred dnevi pa mu je žalsko okrajno sodišče zaradi suma begosumnosti prepovedalo prodajo dveh stanovanjskih hiš na območju Polzele.

Po nekaterih informacijah naj bi nameraval Maček, ki se od nesreče zdravi v psihiatrični bolnišnici v Vojniku, zbežati v Brazilijo.

Njegova zagovornica Nuša Maček je te informacije zanikala.


Sicer se je Maček nekaj dni po nesreči prek komercialne televizije javno opravičil družinam, ki so v omenjeni nesreči izgubile svoje otroke, vendar njegovega opravičila niso sprejele.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.