Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Maček jutri končno pred sodnika

Branko Maček (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Branko Maček, ki je leta 2009 pri Arji vasi povzročil hudo prometno nesrečo, v kateri so umrli trije mladi, bo končno stopil pred sodnika. Glavna obravnava se začne jutri.

Branko Maček se je še vsakič, ko je bilo razpisano sojenje, izognil sodišču, češ da zaradi duševnih težav ni sposoben spremljati obravnave. Zdravil se je tudi v Psihiatrični bolnišnici Vojnik. Sodnica je zato naročila izvedensko psihiatrično mnenje in psihiater Gorazd Mrevlje je prejšnji mesec ugotovil, da bo Maček v dveh do treh tednih sposoben za sojenje. To se bo tako začelo jutri na celjskem okrožnem sodišču, kot je razvidno s seznama razpisanih obravnav za jutri.

Pijan v nasprotno smer

Plakat treh mladih, umrlih pri Arji vasi | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Mačku obtožnica očita, da je 2. oktobra 2009 v zgodnjih jutranjih urah pijan pri Arji vasi zavil na napačno stran avtoceste in po nekaj kilometrih vožnje čelno treščil v avtomobil, v katerem so bili štirje mladi potniki. 24-letni Peter, 21-letna Tjaša in 22-letna Nataša so umrli, Maček pa pravi, da je šlo le za hudo nesrečo, ki se lahko zgodi vsakemu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.