Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Maček v psihiatrično?

Sojenje Branku Mačku Gregor Katič
Celjsko okrožno sodišče je za danes napovedano obravnavo zoper Branka Mačka, ki je oktobra 2009 povzročil tragično prometno nesrečo na avtocesti pri Arji vasi, v kateri so umrli trije mladi ljudje, preklicalo.

Po neuradnih informacijah je Maček zaradi slabega psihičnega stanja vnovič hospitaliziran v Psihiatrični bolnišnici Vojnik.

Maček je bil v omenjeno bolnišnico nazadnje hospitaliziran februarja letos, ko naj bi se hudo zastrupil.

V nadaljevanju sojenja Mačku predsednica sodnega senata Marjana Topolovec Dolinšek pričakuje, da psihiatrični izvedenec Gorazd Mravlje dopolni svoje izvedensko mnenje, izvedensko mnenje pa mora ponovno predstaviti tudi cestnoprometni izvedenec Iztok Ciglarič.

Na eni izmed zadnjih obravnav je sodnica prebrala izvedensko mnenje, ki ga je pripravila izvedenka sodnomedicinske stroke Simona Šramek Zatler. Ta je izračunala, da je imel Maček v času nesreče  v krvi najmanj 2,2 grama alkohola na kilogram telesne teže, kar pomeni, da je bil absolutno nesposoben za vožnjo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.