Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Mafijca vrsto let mirno živela Dubrovniku

Hrvaška policija. Goran Jakus/24sata
V bližini dubrovniškega letališča so v nedeljo zjutraj aretirali 56-letnega Antonia Melata in njegovega sina, 26-letnega Alessandra.

Italijanska mafijca Antonia in Alessandra Melata so prijeli, preden sta sedla na letalo v Zagreb, poroča Slobodna Dalmacija. Starejši Melato naj bi bil eden vodilnih šefov 'Ndranghete, kalabriji mafijske organizacije, ki naj bi bila nevarnejša od razvpite Cose Nostre.

Očeta in sina so aretirali na podlagi Interpolove tiralice, aretirali pa so ju kmalu po aretaciji Antinoniovega starejšega sina v Španiji. Ko sta spoznala, da je situacija nevarna, sta se oče in sin napotila iz Dubrovnika in želela prodati hišo na atraktivni lokaciji, kjer sta mirno živela vrsto let.

Slobodna Dalmacija je prav tako neuradno izvedela, da sta se aretirana v Dubrovniku tudi poročila in imela dve podjetji, ki sta najverjetneje sužili pranju denarja.

Nihče ni vedel, da sta narko bosa

Melatova sumijo, da sta skupaj s črnogorskimi mafijskimi organizacijami tihotapila kokain iz Latinske Amerike v jugovzhodno Evropo. Na to območje naj bi nameravali prepeljati šest ton kokaina.

Po aretaciji ju je zaslišal sodnik splitskega županijskega sodišča, ki je zanju odredil pripor. Zanikala sta, da bi vedela za Interpolovo tiralico in nasprotovala izročitvi.

Komentarjev 2
  • mr_izi 10:46 03.junij 2012.

    Pri nas biše lahko socialno podporo dobila, kot nepovratna sredstva!

  • mia 10:03 03.junij 2012.

    če bi živela v sloveniji bi najverjetneje dobila še kakšno podporo veljakov