Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Mafijska sreda v Mariboru

streljanje Maribor
1/6
Fotosmedia
Parkirišče pokopališča Dobrava prizorišče zločina. Osumljenec izpuščen. Kaznivo dejanje trojnega poskusa umora in kaznivo dejanje hude telesne poškodbe.

V sredo so se na parkirišču pokopališča Dobrava na Teznu štirje moški dobili, očitno da bi poravnali račune, razlaga Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor. Med 22- in 28-letnima Mariborčanoma je prišlo do prepira oziroma pretepa, v katerem je 32-letni moški uporabil strelno orožje, pištolo.

"Proti trojici je izstrelil več nabojev. Eden je ostal nepoškodovan, dva od njiju je ranil. Enega v nogo, drugega pa v nogo in vrat. Trojica je moškemu odvzela orožje in ga hudo pretepla. Utrpel je hude poškodbe glave," pojasnjuje Šadl.  Trojica je poškodovanega pustila na parkirišču, sami so se odpeljali z osebnim avtomobilom. Trojico je v UKC Maribor kasneje pripeljal oče enega izmed njih. 32-letnega moškega, ki je bil, huje poškodovan pa so v bolnišnico pripeljali z reševalnim vozilom.

Kriminalisti primer obravnavajo kot poskus trojnega umora in kot kaznivo dejanje hude telesne poškodbe, ki so jo storili trije osumljenci. Dva poškodovana moška sta še vedno v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor na zdravljenju. Medtem so policisti nepoškodovanega moškega v sredo pridržali, zdaj pa je že na prostosti.

O vzroku za kaznivo dejanje Šadl pravi, da gre verjetno za obračun med dvema kriminalnima združbama.

Komentarjev 2
  • privat 08:28 27.oktober 2013.

    to je vse namena politikov...če vprašavo psihologe bomo videli da je vse to samo spremljava pokvarjenih dejanaj skorupirane vlade.

  • reider 19:14 26.oktober 2013.

    dobri so- z golimi rokami so ga onesposobili, ko je bil oborožen,in to celo po tem,ko sta bila dva lažje ranjena