Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Maksimalno hitrost presegel za štirikrat

Policijska kontrola prometa Boštjan Tacol
Koprski prometniki so v petek med poostrenim nadzorom nad vozniki enoslednih in osebnih vozil ustavili dva voznika kolesa z motorjem, pri katerih so ugotovili, da sta pri vožnji za štirikrat prekoračila največjo dovoljeno hitrost motorja.

Prometniki so med nadzorom prometa, ki je potekal na relaciji med Planino in Razdrtim ter v Kopru, ustavili 38 voznikov enoslednih vozil in pet voznikov osebnih vozil. Pri tem je spodbudno, da so z alkotestom preizkusili 15 voznikov enoslednih vozil in nihče ni bil pod vplivom alkohola.

So pa policisti za dve kolesi s pomožnim motorjem, katerih največja hitrost je 25 kilometrov na uro, odredili izredni tehnični pregled in ugotovili, da je prvi dosegel hitrost 94 km/h, drugi kar 103 km/h.

Obe kolesi so zasegli, zoper voznike pa napisali obdolžilne predloge na pristojna sodišča za prekrške. Za eno vozilo se ugotavlja tudi izvor, saj gre za utemeljen sum, da je bilo predhodno ukradeno in predelano, so sporočili iz PU Koper.

Zoper voznike so napisali še globo za neuporabo varnostne čelade med vožnjo in pet glob za neupoštevanje prometne signalizacije.

Ustavili voznike in zasegli plinsko pištolo

Med nadzorom so policisti ustavili tudi pet voznikov osebnih vozil. Enega so pridržali, saj mu je alkotest pokazal 1,37 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, drug voznik je napihal 0,54 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in napisana globa za vožnjo pod vplivom alkohola in vožnjo z neprilagojeno hitrostjo.

Tri voznike so policisti oglobili zaradi neprilagojene hitrosti. Zasegli so tudi plinsko pištolo z naboji, občan jim je izročil še 20 nabojev kalibra 7,65.

Komentarjev 4
  • mkmorfius 20:40 27.avgust 2012.

    rešitev je na dlani: radar detektor - http://tinyurl.com/radardetektor

  • Žurnalček 11:54 21.avgust 2012.

    Zadaj imajo napisano namesto reg. tablice 25km/h.

  • Ivan Pauman 17:35 20.avgust 2012.

    To so motorji katerega imaš motor pod pazduho,kštel,pa goniš.