Slovenija > Črna kronika
19439 ogledov

Mama proslavljala lepotno operacijo, sinček pa umiral v avtu

Sv. Lovrenc Žurnal24
V torek, 20. junija, se je v Sv. Lovrencu v občini Prebold zgodila družinska tragedija: umrl je še ne dveletni otrok, ki je bil zaprt v pregretem avtomobilu, kriva sta, kot narekuje ta teden vložena obtožnica, njegova mati in njen partner.

Fantka naj bi v vozilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo, opazil mimoidoči, ki ga je takoj vzel ven, a je tudi pomoč gasilcev PGD Prebold in Sv. Lovrenc, celjskih reševalcev in helikopterja Slovenske vojske, ki je priletel iz Maribora, prišla prepozno. Sodna obdukcija je pokazala, da je smrt nastopila zaradi pregretja, zunaj je bilo prek 30 stopinj Celzija, v avtu še veliko več. Otrok je bil v njem vsaj dve uri.

Povečati naj bi si dala prsi

Za njegovo mamo Teo K. in njenega partnerja Tilna N., stara naj bi bila 35 in 38 let, je bilo odrejeno 48-urno policijsko in sodno pridržanje, preiskovalna sodnica pa ju je nato poslala v pripor. Takrat smo izvedeli, sta se na zaslišanju branila z molkom, pa tudi, kaj je bilo v ozadju nepredstavljivega dogodka: Tea naj bi proslavljala vrnitev z uspešne estetske operacije, govorilo se je, da si je dala povečati prsi.

Domačini sicer družine niso dobro poznali, ker se je v Sv. Lovrenc preselila šele pred nedavnim. "Držali so se bolj zase," so nam povedali eni. In drugi: "Mi se niti ne bi hoteli družiti z njimi. Tam so bile droge."

Zasegli so droge

In so tudi res bile. Policisti so jih našli pri več hišnih preiskavah, prav tako so po naših podatkih zasegli tehtnico. "Eno od oseb smo obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugo osebo smo obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja," je tedaj sporočila Milena Trbulin s celjske policijske uprave.

Tea naj bi imela štiri otroke. Zdaj ima samo še tri. Zdaleč, da naj bi bil njihov oče isti, po naših informacijah tudi niso vsi živeli pri njej. Ker se je pogosto selila, je centri za socialno delo niso uspeli obravnavati.

Obtožnica še ni pravnomočna

Kot so nam sporočili s celjskega okrožnega sodišča, je bila v ponedeljek vložena obtožnica. Očitkov je več, zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti, zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, pa tudi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Obtožnica še ni pravnomočna, saj je pričakovati, da se bosta zagovornika Tee K. in Tilna N. pritožila.

dezurni@styria-media.si