Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Maribor: izsiljeval in kradel dijakom

denar Nik Rovan
25-letnik je dijakom nižjih letnikov grozil, jim kradel denar, mobilne telefone in druge predmete. Policija morebitne žrtve poziva, naj ga prijavijo.

Včeraj so mariborski policisti prijeli 25-letnika. Sumijo ga, da je s še drugimi moškimi dijakom nižjih letnikov v okolici srednjih šol na območju Maribora grozil s pretepom in nato kradel denar, mobilne telefone in druge stvari.

Eden od teh incidentov se je zgodil le dan pred prijetjem: v torek pred 8. uro so moški tako pristopili do treh dijakov na Smetanovi ulici v Mariboru, kjer se nahajata Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor. Od dijakov so zahtevali večjo vsoto denarja in jim grozili z napadom. Enemu so nato vzeli mobilni telefon in manjšo vsoto gotovine.

Petindvajsetletnik iz okolice Ruš je svojim žrtvam grozil, da bo grožnje z napadom uresničil, če ga bodo prijavili policiji.

Javite policiji

"Pri zbiranju obvestil so policisti ugotovili, da je zaradi strahu pred maščevanjem storilca veliko kaznivih dejanj ostalo še neprijavljenih. Morebitne oškodovance policija naproša, da kazniva dejanja prijavijo na najbližji policijski postaji ali na telefonski številki 113," so še sporočili s Policijske uprave Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.