Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Maribor: izteka kislina, evakuirali ljudi

Iztekla je fosforjeva kislina
1/6
Fotosmedia
Iz tovornjaka v Mariboru iztekla fosforjeva kislina. Evakuirali nekaj prebivalcev.

"V Mariboru je prišlo do izlitja kisline. Gasilci so na kraju oblečeni v posebne obleke. Močno zastraženo prizorišče je pod nadzorom policije," nam je sporočil bralec Oto.

Kot piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, iz parkiranega tovornega vozila izteka fosforna kislina.

Na Javnem zavodu za zaščitno in požarno reševanje Maribor so za zurnal24.si povedali, da so gasilci že na terenu. "Da, iz tovornjaka izteka fosforna kislina, ki je zelo jedka. Gasilci poskušajo snov nevtralizirati. Vse skupaj bo trajalo še nekaj časa. Do izlitja je prišlo na Miklavčevi ulici. Ker je kislina zelo jedka in se ob iztekanju sproščajo posebni strupeni plini, so evakuirali tudi nekaj prebivalcev."

Pisala pa nam je še ena bralka, ki je zapisala, da zaradi izlitja nihče ni nikogar evakuiral. "Nihče nas ni evakuiral, saj nas niti obvestili niso, kaj se dogaja. Sami smo skozi okno videli, da je nekaj narobe. Ko smo šli ven, so nam povedali, da se izteka fosforna kislina. To so bile edine informacije, ki smo jih bili deležni prebivalci v ulici."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.