Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Maribor: Prijeta zaradi posilstva

Nasilje Shutterstock
Mariborski kriminalisti prijeli dva 63- in 43-letnega moškega. Oba sta osumljena posilstva, starejši pa še zlorabe prostitucije in spolnega nasilja.

63-letnika iz Maribora sumijo, da je lani "zoper eno oškodovanko izvršil več kaznivih dejanj spolnega nasilja, eno kaznivo dejanje posilstva in zoper najmanj tri oškodovanke kazniva dejanja zlorabe prostitucije".

Oškodovanke je preslepil, da so se začele prostituirati in grozil, da bo njihovim bližnjim ter centru za socialno delo povedal, s čim se ukvarjajo, če bi prenehale. Dejal jim je, da jim bo center za socialno delo odvzel otroke.  Stranke so za spolne usluge plačevale med 40 in 100  evrov, večino denarja je odvzel osumljeni. Moškega sumijo tudi preprodaje drog. 

Drugega osumljenca, 43-letnika iz območja Slovenske Bistrice, pa sumijo posilstva ene od oškodovank.

Eden v priporu

Preiskava je trajala več mesecev. Pretekli torek so izvedli hišne preiskave in preiskave vozil.
Enemu osumljencu so zasegli večje število mobilnih telefonov, ki jih je uporabljal za kontakt med strankami in oškodovankami zaradi nudenja spolnih uslug, in druge predmete ter dokaze, povezane s storjenimi kaznivimi dejanji.  Zoper 63-letnika je preiskovalni sodnik v četrtek odredil pripor. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.