Slovenija > Črna kronika
3540 ogledov

Maribor so morali varovati pripadniki posebnih policijskih enot iz vse Slovenije

NK MAribor, viole
Za vroč uvod v nogometni derbi med Mariborom in Olimpijo, so z množičnim pretepom v središču štajerske prestolnice poskrbeli navijači že pred tekmo. Tudi kasneje so imeli policisti veliko dela.

Iz policije so po tekmi sporočili, da so mariborskim policistom, v skladu z vnaprej izdelanimi načrti, na pomoč priskočili pripadniki posebnih policijskih enot iz praktično vse Slovenije, kar je sicer stalnica ob varovanju tako tveganih tekem. Na tekmi, ki so jo je ogledali 9.500 ljudi, so imeli veliko dela.  Naknadno so obravnavali dve kaznivi dejanji poškodovanje tuje stvari – enega osebnega avtomobila in zunanjih gostilniških stolov. Sicer so policisti pred tekmo obravnavali 12 kršiteljev, ki so na stadion skušali vnesti pirotehnične izdelke. Zoper vse bodo podali obdolžilne predloge pristojnim sodiščem. Dvema  med njimi so izrekli dva ukrepa prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

green dragons VIDEO Slovenija Dragonsi v Maribor prišli prezgodaj

Ukrep  prepovedi udeležbe na športnih prireditvah so izrekli še enemu kršitelju, ki se je nedostojno vedel na javnem kraju in ni upošteval ukazov policistov. Zaradi tega so ga tudi pridržali in izdali plačilni nalog. Med opisanim postopkom je drugi občan napadel policista. Policisti so uporabili  telesno silo, ga prijeli in pridržali. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu. Izrekli so mu tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Po zaključenem postopku so ga izpustili na prostost.

Rafael Nadal Besni Nadal Šport "Ti navijači so fanatiki polni substanc, ne razumejo tenisa"

Pred tekmo so policisti izdali plačilna naloga še dvema kršiteljema, ki sta se nedostojno vedla in žalila policiste. Enemu kršitelju so policisti zasegli posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da so prepovedna droga konoplja. Poslali so jih na preliminarno testiranje. Če bo test pozitiven, mu bodo v t.i. hitrem postopku izdali odločbo o prekršku.

navijači bakle "Umrl boš!" Šport Škandal na Otoku: navijači obkolili direktorjevo hišo

Enega  kršitelja pa so policisti pridržali ker ni upošteval navodil varnostnika, nato se je nedostojno vedel do policistov, na koncu pa ni upošteval niti njihovih ukazov. Za nameček so policisti med varnostnim pregledom pri njem našli še pirotehnične izdelke. Zaradi opisanih kršitev je prejel plačilni nalog, zaradi posesti pirotehnike pa bo njega podan obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.
Zaradi  večkratne  uporabe pirotehničnih sredstev na stadionu med nogometno tekmo bo prekrškovni organ PP Maribor I, zoper organizatorja, uvedel hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitev zakona o javnih zbiranjih. Po tekmi so policisti zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju izdali plačilna naloga dvema kršiteljema. Enemu od njiju, ki ni upošteval ukazov policistov, so izdali plačilni nalog tudi zaradi te kršitve in mu izrekli ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Še en plačilni nalog so po tekmi izdali enemu kršitelju, ker se je nedostojno vedel do policistov.

Viole | Avtor: Profimedias Profimedias

Katrina Maria Foto Šport Spoznajte najbolj seksi navijačico Manchester Uniteda

Plačilni nalog pa je prejel tudi kršitelj, ki je po tekmi želel preskočiti ograjo, varnostniku strgal jopič, se nedostojno vedel do policista in ga pozival k pretepu, zraven tega pa ni upošteval ukazov policistov.
 

Komentarjev 6
 • jakec1575 11:02 23.februar 2020.

  In jaz z davki placujem varovanje tem brezposelnim de***om. Na eni tekmi jih vse posnamite in za 5 let prepovejte obisk tekme. Jih bodo morali potem klubi v red spravljati.

 • Avatar Leon
  Leon 11:00 23.februar 2020.

  SRAMOTA za nogometni klub,mesto Maribor, organizatorja ,pravno državo in policijo !

 • sam50 10:38 23.februar 2020.

  In spet bo jok in stok,da policisti dobijo premalo sredstev,ampak če bi ob takšnih izgredih huliganom nabili po nekaj tisočakov kazni po glavi,bi se dokaj hitro našlo denar za njih. Ampak ne,huligani bodo plačali nekaj deset evrov za prekršek,davkoplačevalci pa ...prikaži več nekaj stotisočakov za intervencije in pripravljenost policije ob takšnih dogodkih....