Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Maribor: za 32 tisoč evrov srečk odnesla v spodnjicah

denarnica z evri Shutterstock
Zaposlena preko študentskega servisa sta v Poštnem logističnem centru Maribor prestregla več paketov hitrih srečk in Loterijo Slovenije oškodovala za 32 tisoč evrov.

V mariborskem logističnem centru so vzeli pod drobnogled vse zaposlene, potem ko so jih iz Loterije Slovenije obvestili, da paketi s hitrimi srečkami, ki jih pošiljajo po vsej Sloveniji, mariborskih poslovalnic ne dosežejo vedno, poroča Večer. Videonadzor je pokazal, da svoje delovne naloge sumljivo opravljata dva študenta. Enega so kamere ujele, ko je ob prihodu pošiljke iz škatle vzel paket in ga odložil na zabojnik, drugi pa ga je vzel in odnesel. Po podrobni preiskavi prostorov centra so našli njuno skrivališče v niši pod stropom, ki jo je prekrivala montažna plošča.

Ujela sta se v past

Študentoma so nastavili past, tako da so na ukradene pakete nastavili piskajoča varovala in čakali. Zapiskalo je, ko je eden od nepridipravov odhajal iz centra. Varnostniki so pregledali njegova oblačila in v spodnjicah našli dva paketa ukradenih srečk.

To se je zgodilo 18. oktobra lani, na tožilstvu pa je njun primer še v fazi proučevanja. Grozi jima do tri leta zapora.

Nastalo škodo skupaj "izginulih" srečk 32 tisoč evrov je Loteriji morala kriti Pošta Slovenije, koliko pa sta mladeniča pospravila v žep, bo težko ugotoviti, saj za dobitne hitre srečke ni treba pokazati osebnega dokumenta ali dobitek prijaviti v napoved za odmero dohodnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.