Slovenija > Črna kronika
1826 ogledov

Mariborčan dolg od najemnika skušal izterjati s sekiro

Vrata
Najprej je pozvonil na vratih stanovanja, nato pa udaril.

Mariborski policisti so v nedeljo zgodaj popoldne morali posredovati na Kardeljevi cesti, kjer je 69-letni moški skušal od 59-letnega stanovalca izterjati dolg, ki naj bi ga ta kot najemnik stanovanja imel do njegovega sina. Pri tem je uporabil celo manjšo sekiro, zdaj pa ga čaka kazenska ovadba, ki jo bodo policisti podali pristojnemu tožilstvu.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je 69-letnik najprej pozvonil na vratih stanovanja, deset let mlajši najemnik mu je odprl, a ga je prvi z roko takoj udaril v obraz. Stanovalec je zato sunkovito zaprl vrata, a jih je starejši s silo telesa vrgel s tečajev.

Da bi nepovabljenemu gostu preprečil vstop, je z notranje strani tiščal vrata nazaj, a je starejši moški z roko segel med vrata in podboj ter z manjšo sekiro, ki jo je imel v roki, zamahoval proti najemniku. Na njegovo srečo ga ni zadel, najemnik pa je nato uspel sekiro prijeti in mu jo iztrgati iz rok, so dogajanje opisali na policiji.

Policisti, ki so intervenirali na kraju dogodka, so pri 69-letniku ob prijetju našli še bajonet in startno pištolo, vse predmete pa so mu zasegli.

Najemnik je bil zaradi udarca v glavo lažje poškodovan in je poiskal zdravniško pomoč v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 18:26 04.februar 2019.

    Ne se sekirat ... to so sladke sanje za odvetnike .