Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Mariborčan med begom povzročil nesrečo

policija Boštjan Tacol
Prometni policisti so imeli kar nekaj dela z mladim Mariborčanom, ki je med begom povzročil prometno nesrečo.

Ko so mariborski policisti pred dnevi poskušali ustaviti 23-letnega Mariborčana v BMW 318 IS, je ta brezbrižno nadaljeval vožnjo. Policisti so ga z zvočnimi in svetlobnimi signali ustavljali, a signalov ni upošteval, temveč je vožnjo nadaljeval do Ceste zmage v Mariboru, kjer jima ga je le uspelo ustaviti.

Med begom je povzročil prometno nesrečo, saj je z vzvratnim ogledalom trčil v vzvratno ogledalo nasproti vozečega policijskega vozila. V postopku so ugotovili, da je vozil v cestnem prometu neregistriran osebni avtomobil, na katerem je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, in da je brez vozniškega dovoljenja.

Vozniku so vozilo zasegli, ker ni upošteval odredbe policista, pa so mu izdali tudi plačilni nalog. Zaradi neprilagojene hitrosti, sunkovitega speljevanja, povzročitve prometne nesreče, vožnje v nasprotno smer, nepravilnega prehitevanja, premika z vozilom, vožnje brez vozniškega dovoljenja, vožnje v rdečo luč, nepravilnega razvrščanja, ogrožanja pešcev in ker ni ustavil na modro luč, bodo policisti proti njemu podali obdolžilni predlog.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja predrzna vožnja v cestnem prometu pa bodo podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu. Policisti naprošajo ljudi, ki so bili zaradi ravnanja voznika BMW-ja kakorkoli ogroženi, posebej neznano žensko, v katero je skoraj trčil na parkirišču trgovine Spar na Žolgarjevi ulici v Mariboru, naj se oglasijo na Postaji prometne policije Maribor ali pokličejo na telefonski številki 02 450 20 30 oziroma 113.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.