Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Marijan umrl zaradi podhladitve

Brezdomec v Sevnici Nada Černič Cvetanovski
Sevniški policisti so v četrtek zvečer v parkiranem osebnem vozilu našli mrtvega moškega. Zdravnik ni ugotovil znakov nasilja, moški pa naj bi umrl zaradi podhladitve, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Po naših informacijah gre za 50-letnega Marijana L., ki je dneve preživljal pod podvozom v Sevnici. Kot je novembra 2010 povedal za Žurnal24, ga je od doma pregnala finančna stiska. Dve leti je bival pri očimu in mami v Sevnici, a mu je mama zaradi navlake dejala, da pri njej ni zaželen. Tako si je v avtomobilu uredil domovanje, kjer je prebiral časopise, uporabljal je tudi prenosni računalnik, včasih pa se je odpravil na izlet.

Lansko zimo, ki je bila veliko bolj ostra, je preživel, kajti po podatkih policije naj bi živel v avtomobilu od maja 2010. Zakaj niso ukrepali? "Policisti so sicer dvakrat ugotavljali njegovo identiteto, a ga niso zalotili pri prekršku," so takrat pojasnili na Policijski upravi Krško. Moški je imel vse potrebne dokumente, policisti pa so zoper njega prejeli tudi prijavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Ker sumi niso bili potrjeni, so sevniški policisti na okrožno tožilstvo poslali le poročilo.

Na center za socialno delo bi moral v Koper

Prijavo o moškem, ki živi v avtu, je prejel tudi center za socialno delo, ki mu je nudil prvo socialno pomoč, vse ostalo pa bi moral urediti na centru za socialno delo v kraju stalnega bivanja. Moški je bil prijavljen v Kopru.

Marjan je imel očitno psihične težave. Za svoje težave je krivil Milana Kučana, prepričan pa je bil tudi, da mu v avtu nekdo prisluškuje.

Komentarjev 6
  • privat 08:54 08.januar 2012.

    umrl je zaradi nepravičnih zakonov ...zakaj zdaj kdo ne odgovarja za umor iz hudodelstva?? Brezdomec...Slovenija je podpisnica sporazuma ,da mora vsak državljan imeti streho nad glavo!!

  • Kiky ✬✬✬ 10:57 07.januar 2012.

    Žalostno, Počivaj v miru!P.S. Lansko zimo je preživel ker je imel avtomobil še cel, poleti so mu pa razbili šipo tak da je lahko karton gor nalepu. Tisti so krivi, k so izvajal vandalizem in pa tisti, ki ...prikaži več niso ukrepali pri temu to pa sami veste kdo ste!

  • Žurnalček 23:08 06.januar 2012.

    Da se sina odreče mati , mora biti z njim precej hudo narobe, sploh ker ni bil pa drogeraš !