Slovenija > Črna kronika
1281 ogledov

Po sporu mu je zaril nož v prsi

Nož kri nasilje umor dokaz
Mlajša moška sta se sprla in stepla, nato je mlajši z nožem zabodel starejšega.

V petek okoli 7. ure sta se v stanovanjski hiši na območju občine Markovci sprla in stepla moška, stara 31 in 37 let. Mlajši je odšel po nož, s katerim je starejšega, ki mu je sledil, na hodniku stanovanjske hiše zabodel v predel prsnega koša. 37-letni moški je padel vznak in obležal na tleh hodnika.

Razlog za napad je bilo maščevanje in sovraštvo. 

Policisti Policijske postaje Ptuj so osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali. Huje poškodovanega 37-letnega moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v ptujsko bolnišnico, kjer je prestal operacijo in je hospitaliziran. 

Osumljenca so včeraj s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanji zanj odredila pripor. 

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana zaporna kazen od petih do petnajstih let. Za poskus kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje.

Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan za kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog in za dva prekrška, zaradi kršenja javnega reda in miru.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.