Slovenija > Črna kronika
49 ogledov

Martinina zgodba

Voduškova je v joku pojasnila, da ni kriva. Žurnal24 main
Na mariborskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje zoper Janeza in Darinko Vodušek, ki ju tožilka Saška Žontar krivi za smrt njune še ne dveinpolletne hčerke Martine.
 

Kruto ravnanje

Tožilec očita Darinki Vodušek, da naj bi mali Martini izpulila tri prednje zobe, ji zlomila obe nadlahtnici in stegnenico, z več udarci pa naj bi povzročila izliv krvi v možgane. Deklica naj bi bila še polna drugih poškodb, med njimi izpahnjen komolec in ramo. Umrla je maja 2003 zaradi gnojnega vnetja, slabokrvnosti in splošne oslabelosti. Janezu Vodušku se očita, da je dopuščal trpinčenje slabotne deklice.

Danes se je na mariborskem okrožnem sodišču nadaljevalo sojenje Darinki in Janezu Vodušku, ki ju obtožnica bremeni, da sta povzoročila smrt iz malomarnosti, in sicer svoji dveinpolletni Martini. Naj spomnimo, da sojenje traja že več kot tri leta. Obtožnica je bila prvič prebrana leta 2006, zakoncema pa očita zelo slabo ravnanje s hčerko, ki naj bi botrovala v smrt. Tokrat je Andreja Lukeš, predsednica senata, prisluhnila sklepnima govoroma tožilke in zagovornikov. Ob koncu pa je besedo predala še Janezu in Darinki. Slednja je v joku pojasnila, da ni kriva.

Obramba je za oba obtožena predlagala oprostilni sodbi, saj naj tožilstvo ne bi imelo nikakršnih dokazov za očitana dejanja. Po besedah zagovornika prvoobtožene Božidarja Pajenka Darinka Vodušek tudi ni imela nobenega motiva za očitano dejanje, saj je mati petih otrok, tudi po besedah njenega nekdanjega moža pa naj bi s svojimi štirimi otroki iz prejšnjega zakona ravnala dobro.
 
Tožilka je predlagala zaporno kazen za Voduškovo 9 let in 6 mesecev, za Janeza pa 4 leta. Sodba bo prebrana v ponedeljek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.