Slovenija > Črna kronika
42550 ogledov

Mater štirih otrok je pokončala moževa ljubica

Cevher Toktaş umor petletnika X Fotografija je simbolična.
Triintridesetletna S. A. iz okolice Ptuja je bila žrtev ljubezenskega trikotnika.

Kriminalisti mariborske policijske uprave so zelo hitro razrešili umor 33-letne matere štirih otrok S. A. iz okolice Ptuja. Njeno truplo je tekačica našla v petek okrog šeste popoldne in še isti dan so aretirali moža pokojne, 37-letnega T. A., v soboto pa tudi njegovo 33-letno ljubico iz okolice Lenarta.

Zbližala sta se v službi

O preiskavi umora na zahrbten način, za katerega je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora, je danes spregovoril vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Maribor Stanko Vidovič. Po njegovih besedah sta se T. A. in 33-letnica iz okolice Lenarta, oba nezadovoljna s svojimi partnerskimi odnosi, zbližala na delovnem mestu – očitno v hotelu, kjer je bil on namestnik vodje kuhinje.

Brutalno dejanje sta temeljito načrtovala. T. A., priznan kuhar, o katerem so poročali mediji, saj je že pri 19 letih na tekmovanju Gostinsko-turističnega zbora Slovenije osvojil bronasto medaljo, novembra lani pa celo srebrno, je 22. marca po naših informacijah ženo peljal na večerjo, med vračanjem pa sta se ustavila na kraju, za katerega se je, tako Vidovič, dogovoril s svojo ljubico, neuradno blizu vasi Strnišče.

Poslovilno pismo ni bilo njeno

Ljubica je po ugotovitah policistov tam z nožem večkrat z nožem zabodla S. A. in jo nato zakopala, kot smo izvedeli, v kup strohnele pokošene trave. T. A. se je nato vrnil domov in naslednje jutro, v soboto, 23. marca, prijavil ženo za pogrešano, preiskovalcem je pokazal tudi poslovilno pismo, v katerem naj bi, po naših podatkih, S. A. napisala, da ga zapušča.

Težko je razumljivo, da bi S. A., ki je bila zaposlena kot družinska asistentka, kar tako odšla od svojih otrok, enega je imela iz prejšnje zveze, tri pa je rodila v zakonu s T. A., najmlajši še nima dve leti. To se je očitno zdelo nenavadno tudi kriminalistom, ki so nazadnje ugotovili, da je pismo že pred umorom napisala kuharjeva ljubica.

Nihče od njiju pred grozljivim dejanjem še ni bil kaznovan, policisti pa pri zakoncih A. tudi niso nikdar posredovali zaradi družinskega nasilja. V hišnih preiskavi so osumljenki zasegli nož, s katerim naj bi umorila S. A., preiskovalni sodnik na Ptuju pa je tako zoper njo kot T. A. včeraj po zaslišanju odredil pripor.

Kot je še povedal Stanko Vidovič, sta načrtovala samo umor S. A., njenega partnerja pa se menda nista nameravala lotiti.

Fotografija je simbolična. 

dezurni@styria-media.si