Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Mati neverodostojna priča

Žurnal24 main
Mati obtoženega v primeru Lipa, Milena Zavašnik, je presenetila z izjavo, da je lokal vodila ona in ne njen sin, zato jo lahko razglasijo za neverodostojno pričo.
 
 

Tako inšpekcija kot policija sta delovali slabo, kar je velika sramota za državo. Zatajila je pravna država.

Franjo Mršič

 
Na današnjem sojenju Robertu Tomažu Zavašniku v primeru Lipa so bili zaslišani starši pokojnih deklet in mati obdolženega Milena Zavašnik.

Ker se njena izjava ni ujemala z izpovedjo med preiskavo februarja 2007, je tožilka Tatjana Devčič Svetek povedala, da bodo upoštevali možnost, da bi mater razglasili za neverodostojno pričo.

Milena Zavašnik je povedala, da je gostinsko dejavnost vodila sama ter tako skrbela za nabavo, dokumentacijo, finance in nadzor nad delom, koordinirala pa naj bi tudi varnostno službo.

V prvem pričanju februarja 2007 je izjavila, da je tisti dan ni bilo v lokalu in da je prišla šele, ko so bili rešilci in policija že tam. Tudi o varovanju in številu varnostnikov se po takratnem pričanju ni dogovarjala ona, v lokalu pa naj bi bila odgovorna samo za čiščenje. Zavašnikova je danes poudarila, da je bila takrat v šoku, zato si ni upala povedati po resnici.

Zaslišali so tudi starše pokojnih deklet – Nedeljka in Slavko Bencan, Primoža Lajha in Alenko Jeras ter Franja Mršiča. Starši so poudarili, da je bila prireditev oglaševana po radiu in prek letakov ter da je bilo za varnost slabo poskrbljeno. Lajh je še dodal, da za tragični dogodek ni kriv samo Zavašnik, temveč da so zatajile mnoge državne ustanove.

Matjaž Brank, ki je v Lipi delal kot prodajalec kart in garderober, ter Primož Bilban, ki je bil takrat natakar, sta izjavila, da sta bila od varnostnikov Enigme navzoča eden ali dva, poleg njih pa so bili tam še trije reditelji. Po Brankovih besedah Milena Zavašnik v lokalu ni imela posebne funkcije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.