Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Mati spolno zlorabljala hčer

Zloraba otrok Shutterstock
Švedsko sodišče je 44-letnico obsodilo na šest let zapora zaradi spolne zlorabe hčerke. Deklico je zlorabljal tudi njen brat.

Mati je svojo hčerko začela spolno zlorabljati leta 2002, ko je bila ta stara sedem let. Čez tri leta jo je začel zlorabljati še 12-letni brat.

Oba otroka sta odraščala v prepričanju, da je takšno početje povsem normalno, je ugotovilo sodišče. Resnica o grozljivem početju je prišla na dan šele čez sedem let.

Mati je sprva za zlorabo hčerke obtoževala druge ljudi, a njihova zaslišanja so policijo pripeljala nazaj k materi in sinu, poroča 24sata. Na sodišču je ves čas trdila, da njeni hčerki ne gre verjeti, a je sodišče odločilo drugače.

Štiriinštiridesetletnica bo za zapahi preživela šest let, hčerki pa bo morala plačati še dobrih 55 tisoč evrov odškodnine. Dekličinega brata, ki ima danes 18 let, je sodišče poslalo v popravni dom, sestri pa bo moral za odškodnino plačati 11 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.