Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Maturantki po zabavi v smrt

(Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX) Žurnal24 main
Varaždin se je ovil v črno. Ob Dravi je policija našla mrtvi maturantki, ki naj bi storili samomor.

V sredo zjutraj je policija ob reki Dravi našla dve dekleti. Zadnjič so ju videli večer prej, ko sta s svojimi prijatelji praznovali maturantski ples. Nazadnje so ju videli okoli 22. ure, ko sta odhajali proti reki.

Prvo truplo je našel kanuist nekaj minut pred deveto uro zjutraj in takoj poklical policijo. Po pregledu reke je 120 metrov stran našel še drugo truplo. Na patološkem oddelku splošne bolnišnice v Varaždinu, kjer opravljajo obdukcijo, so družinski člani trupli že prepoznali.

Po neuradnih informacijah trupli nista bili dolgo v vodi, na njiju pa ni vidnih sledov nasilja. Po prvih informacijah je vzrok smrti utopitev. Po do zdaj zbranih podatkih sta osemnajstletnici, ki sta hodili na srednjo strokovno šolo, najavili, da bosta storili samomor.

Po pregledu območja je policija na bregu reke našla dve torbi z osebnimi dokumenti. Po preiskavi so našli še knjige in druge osebne predmete, policija pa predpostavlja, da sta bili last deklet.

Slovo na Facebooku
Eno od deklet je večer pred nesrečo na spletnem omrežju Facebook pustilo naslednje sporočilo: "Toxy in Bonka vas imata vse zelo radi ... by ...by ..."
 
Po besedah pretresenih sošolcev sta bili maturantki bolj mirni, v šoli in z družino pa nista imeli večjih težav. Nihče tako ne ve, kaj je bil dejanski vzrok tragedije.

Njuni prijatelji in znanci jima na profilih na Facebooku puščajo sporočila in se sprašujejo, ali gre le za grde sanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.