Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Med koruzo zraslo 1.067 sadik konoplje

Njiva konoplje
1/5
PU Novo mesto
Trebanjski policisti so zasegli nekaj več kot tisoč sadik konoplje, iz katere bi lahko pridobili okoli sto kilogramov posušene konoplje.

Trebanjski policisti so ovadili 32- in 53-letnika, ki sta osumljena, da sta na dveh njivah med koruzo gojila prepovedano konopljo. Našli in zasegli so 1.067 sadik, iz katerih bi lahko osumljenci pridobili okoli sto kilogramov posušene konoplje.

Posušene bi bilo za sto kilogramov

Na podlagi odredbe sodišča so policisti opravili hišno preiskavo na naslovu prebivanja osumljencev ter tam našli in zasegli še manjšo količino posušene konoplje. Na ilegalnem trgu bi lahko za kilogram konoplje iztržili od tri tisoč do štiri tisoč evrov, prodajna cena na drobno pa je lahko tudi do trikrat višja, pravijo na Policijski upravi Novo mesto. 

Ovadena

Na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto so policisti zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ovadili oba moška, ki sta z območja Policijske postaje Trebnje.

Komentarjev 4
  • Bučman Isasha 13:18 09.oktober 2013.

    Nekdo pa nima osnov bilogije razjasneih glede, "sajenja" :D

  • Tarzan U Jane 11:33 09.oktober 2013.

    nekam pozno se je spravil sadit,vršički se še sploh niso začeli delat,dvomim,da bi tu kaj zraslo

  • moder 11:32 09.oktober 2013.

    sramota za slovenijo, clovek skrbi za okolje in zdravje, pa te pridejo zapret. sramota