Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Med mrtvimi tudi otroci

Jersey umor
1/4
EPA
Šest ljudi, med njimi tudi otroci, je umrlo zaradi vbodnih ran na britanskem otoku Jersey.

Policija je sporočila, da so bili moški, dve ženski in trije otroci žrtve napada v stanovanju v glavnem mestu otoka St. Helier. V povezavi z napadom so aretirali 30-letnika. Domnevni napadalec je v bolnišnici, saj je prestal nujno operacijo.

Identitete žrtev niso razkrili, potrdili pa so, da so vsi živeli na otoku. Po besedah prič naj bi bile vse žrtve v sorodu, poroča BBC. Eden od sosedov je dejal, da naj bi šlo za poljsko družino. Stanovali so v dvostanovanjski hiši na koncu slepe ulice. Po besedah sosedov gre za območje, ki je precej na samem.

Prebivalci pretreseni

Vodja kriminalistov na otoku Stewart Gull je povedal, da je preiskava še v začetni fazi. Policija še ugotavlja, kaj točno se je zgodilo. Poudaril je, da so okoliškim prebivalcem že ponudili pomoč. "Jersey je izredno varen otok, najverjetneje eden najbolj varnih krajev v zahodnem svetu. Tovrstni dogodki so zelo redki," je povedal Gull.

Priča Andre Thorpe je povedal, da sta na kraj najprej prišla dva rešilca, nato še štiri ali pet policijskih vozil. "Ugotovil sem, da se je nekaj zgodilo, ko sem videli ljudi opazovati rešilce, medtem ko sem se sprehajal," je še dodal. "Iz stavbe je pritekel policist z majhnim otrokom, videl sem samo noge. Odnesli so ga v rešilca. Ko se je reševalka vrnila, je bila njena srajca okrvavljena."

Eden od sosedov je za BBC povedal, da so na pločniku pred hišo policisti eno osebo oživljali. Iz hiše, kjer se je zgodila tragedija, so se slišali kriki. "Ni šlo za otroško vpitje, resnično so kričali," je dejal nek drug sosed.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.