Slovenija > Črna kronika
264 ogledov

Med ovadenimi tudi župan in njegov brat, predsednik NK Zavrč

Miran Vuk Zavrč zavrc.si
Mariborska policija zaradi utaje davkov v višini 4,17 milijona evrov ovadila štiri ljudi, med njimi naj bi bil tudi znani podjetnik in župan Zavrča, Miran Vuk.

Mariborski policisti so sporočili, da so kazensko ovadili štiri osebe z območja Ptuja osumljene kaznivih dejanj zatajitve finančnih obveznosti. Po poročanju Večera gre za družino Vuk, med ovadenimi pa naj bi bila tudi Miran Vuk, župan Zavrča in njegov brat Roman Vuk, predsednik nogometnega prvoligaša, Nogometnega kluba Zavrč (NK Zavrč)

Med najbogatejšimi Slovenci

Sicer je bil Miran Vuk pred dvema letoma v reviji  Manager z ocenjenim premoženjem 29,3 milijona evrov 21. najbogatejši Slovenec. Z bratom Romanom sta tudi lastnika NK Zavrč, kjer se nogometni privrženci zelo radi pohvalijo z lepim športnim parkom, novo tribuno in reflektorji.

NK Zavrč  | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
 

Utaje davkov, ponarejanje in uničevanje listin

Osumljeni med leti 2005 in 2008 naj ne bi prijavili prihodkov in tako državo oškodovali za 4,17 milijona evrov. Policisti so jih ovadili tudi zaradi ponarejanja listin, saj naj bi februarja lani po pooblaščencu pristojnemu davčnemu uradu zavestno predali ponarejene listine. Prav tako je ena fizična oseba osumljena tudi kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

Ovadbe po 28-tih hišnih preiskavah

Po pisanju Večera so bili z nemške davčne uprave na ptujskem davčnem uradu obveščeni o opravljenih gotovinskih dvigih z računa hrvaške pravne osebe v Nemčiji. Dvige so opravljali Miran, Roman, Dominik in Darinka Vuk, ki naj bi v letih od 2003 do 2005 dvignili za okoli 26 milijonov evrov, v letih od 2005 do 2008 pa za 17 milijonov evrov.

Župan krivdo zanika, za stečaj krivi kriminaliste
Miran Vuk | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Župan Zavrča, ki se je lani maja znašel v osebnem stečaju, zanika, da bi počel karkoli nezakonitega. Razlog za stečaj je Vuk pripisal prav kriminalističnim preiskavam. Sicer naj bi brata Vuk leta 2013 podjetje RM Vuk Holding po takratnem pisanju Financ prodala slovaški družbi Romis Slovakia, to pa ima, podobno kot RM Vuk Holding, verižne lastnike še na Cipru in na Deviških otokih. 

 

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 15:53 13.maj 2015.

    Ni da ni lopov v tej Sloveniji.