Slovenija > Črna kronika
5413 ogledov

Med postopkom sta policista zaslišala množično cviljenje

mladički
Za tihotapljenje psov, vrednih okoli 60 tisoč evrov, dobila le 800 evrov kazni.

Na avtocesti iz smeri Pinc proti Mariboru v bližini izvoza  Gančani  so murskosoboški policisti minuli petek zaustavili  in  kontrolirali  45-letnega voznika tovornega vozila znamke Iveco in 50-letnega sopotnika, oba državljana Italije. Najprej so ugotovili, da na vozilu ni vinjete. Poleg tega je imel voznik le kopijo vozniškega dovoljenja, za kar mu je bila izrečena globa.

Brez vode in hrane

Med postopkom sta policista iz tovornega prostora vozila zaslišala množično cviljenje živali, zato sta voznika pozvala, da odpre vrata tovornega prostora. V njem so bili nameščeni večji in manjši zabojniki polni pasjih mladičev. Psi so bili stlačeni v zabojnike in zaprti v kletke, kjer ni bilo posod z vodo in hrano.

Tovarna psov Slovenija Farme psov: "Kupcev, ki to podpirajo, bo vedno dovolj"

 | Avtor:

Prevažala 107 mladičev, eden je že poginil

Policista sta ugotovila, da Italijana nezakonito prevažata 107 pasjih mladičev, med katerimi je eden poginil. Na vprašanja, če imata ustrezne papirje sta pokazala le 18 potnih listov za pse.

Policisti so obvestili pristojno inšpekcijo VURS, ki je postopek prevzela in pse odvzela, ter jih namestila v zavestišče za živali. Podan je bil predlog pristojnemu prekrškovnemu organu Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo  in  varstvo  rastlin.  Tujcema bo izdana odločba pristojnega prekrškovnega inšpektorja in globa v višini 800 evrov.

Komentarjev 6
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 19:39 18.september 2018.

    vse ilegalce poslat nazaj od koder so prisli v Slovenijo, vkljucno pse.

  • Waltter 14:53 18.september 2018.

    Ma za vse take ljudi v tej verigi je edina pravicna kazen streljanje z ubesanjem.