Slovenija > Črna kronika
92 ogledov

Med prijetimi naj bi bil tudi kriminalist Iskra

stop policija, loparček, kolo, kolesarjenje, policija, kolesarska steza, kolesar, kolesarka, policist na Žurnal24
V kriminalistični preiskavi mednarodne kriminalne združbe, ki je izvrševala kazniva dejanja s področja zlorabe prepovedanih drog, naj bi po neuradnih podatkih prijeli kriminalista Borisa Iskro.

Pred združitvijo policijskih uprav je po poročanju časnikov Boris Iskra vodil sektor za organizirano kriminaliteto na Policijski upravi Postojna.

Zdaj je po navedbah časnikov delal kot kriminalist na koprski policijski upravi, odgovoren pa je bil za območje Postojne.

Sodelovalo sto kriminalistov

Kot so v ponedeljek sporočili z Generalne policijske uprave (GPU), je med prijetimi tudi osumljenec, zaposlen v kriminalistični policiji, in sicer zaradi suma, da je sodeloval v hudodelski združbi, ki je izvrševala kazniva dejanja s področja prepovedanih drog.

Na območju Postojne, Sežane, Logatca in Ljubljane je okoli sto kriminalistov in policistov izvajalo prijetja in hišne preiskave pri 18 osumljencih, istovrstne aktivnosti pa potekajo tudi pri 15 osumljencih na Hrvaškem, so še zapisali na GPU.

Hrvaški mediji so poročali, da so hrvaški policisti neuradno prijeli 15 ljudi, med katerimi je eden tudi iz vrst hrvaških kriminalistov.

Komentarjev 3
  • Lavdan 14:54 30.oktober 2012.

    Zelo majhen korak od kriminalista do kriminalca. V plačah je, pa zelo velika razlika.

  • mmiillaann 12:55 30.oktober 2012.

    Boris IskraDa ni to tisti kriminalist s Postojne, ki je "založil" ovadbo proti Jankoviću.

  • URIAH HEEP 10:13 30.oktober 2012.

    So uletel copsi ob 06:30 zjutraj v blok, prej so pa še vse sosede zbudili, da bi jim odprli vhodna vrata. Pol pa andrenalinski tek v zgornji štuk in hišna preiskava.