Slovenija > Črna kronika
2459 ogledov

Med raftanjem na Soči en umrl, dva poškodovana

raftanje na Soči Profimedia
Pri naselju Trnovo ob Soči se je zgodila nesreča, v kateri je eden od udeležencev raftanja umrl.

Policisti PU Nova Gorica so bili nekaj pred 12. uro obveščeni, da se je na reki Soči pri naselju Trnovo ob Soči zgodila nesreča. "Po prvih podatkih se je nesreča zgodila med raftanjem po reki Soči od vstopne točke Boka (občina Bovec) proti izstopni točki Trnovo 1 pri naselju Trnovo ob Soči (občina Kobarid)," so sporočili. 

Med raftanjem je prišlo do nesreče, v kateri je en udeleženec umrl. Kljub takojšnjemu nudenju prve pomoči je na kraju umrl. Dva udeleženca sta bila telesno poškodovana.

Na kraju so bile poleg policistov in kriminalistov tudi druge pristojne službe: gorski reševalci GRS Tolmin, gasilci PGD Kobarid in reševalci NMP ZD Tolmin. O dogodku so obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo in preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici ter druge pristojne inšpekcijske službe. 

"Okoliščine nesreče, v kateri je glede na sedanje podatke umrl tuj državljan, policija v tem trenutku še preiskuje, zbira dodatna obvestila in opravlja druga nujna preiskovalna dejanja. Več podrobnosti o nesreči bomo širši javnosti lahko posredovali po zaključku preiskave," so še sporočili s PU Nova Gorica.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.