Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Med ropom je pištolo tudi dejansko sprožil

rop, ropar, tat, pištola Shutterstock
Škofjeloški policisti so izsledili lokalnega roparja, kot je zapisano v poročilu Policijske uprave Kranj. V zadnjem mesecu je namreč na škofjeloškem izvršil štiri rope.

19. februarja zvečer je zamaskiran  in  s pištolo oropal trafiko na Kapucinskem trgu v Škofji Loki; 26.  februarja je na isti način nad oškodovancem, ki je zvečer na bankomatu v Železnikih  dvigal  denar,  izvršil  ulični  rop;  3.  marca je dopoldan zamaskiran  in  oborožen oropal trafiko v Železnikih, 9. marca zvečer pa je oropal  še  pekarno  v Škofji Loki.

Sploh v zadnjem ropu je bil storilec še posebej  drzen, saj je med grožnjami, da bo uporabil pištolo, tudi dejansko pritisnil  na  sprožilec.  "Čeprav  je šlo samo za imitacijo pištole, ker je bilo  sicer  ugotovljeno  šele  v  preiskavi,  je  bila grožnja zelo resna, storilčev namen pa je bil resno zastraševalen," pri tem opozarja Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

V kaznivih dejanjih si je 23-letni ropar pridobil le manjšo premoženjsko korist.

Ropov sploh niso prijavili!

Škofjeloški  policisti  so  v  preiskavi  ugotovili še, da dva ropa, gre za kaznivi dejanji  s 26. februarja in 9. marca, sploh nista bila prijavljena in  so  policisti  zanje  izvedeli  šele  med  zbiranjem obvestil o ostalih kaznivih dejanjih.

"Polcisti vsekakor svetujemo, da državljani vse rope, vsa kazniva dejanja dosledno prijavijo policiji," pri tem svetuje Bojan Kos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.