Slovenija > Črna kronika
2177 ogledov

Med vožnjo so se odprla vrata, v kombiju pa eksploziv

kombi prevoz eksploziva nevarno
1/3
PU Celje
Voznik kombiniranega vozila pri prevozu eksploziva ni upošteval predpisanih zahtev.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj zjutraj, med kontrolo cestnega prometa na avtocesti A1, med vožnjo iz smeri Arje vasi proti Šempetru opazili, da so se vozniku kombiniranega vozila, med vožnjo po prehitevalnem pasu, odprla vrata tovornega prostora. Zaradi nevarnosti, da bi tovor naložen na tovornem vozilu padel po vozišču avtoceste, so voznika ustavili.

Pri kontroli vozila in tovora so ugotovili, da je voznik prevažal razstrelivo Emulex in Poladyn, električne detonatorje in 250 metrov vžigalne vrvice. Skupna masa eksploziva je znašala nekaj več kot 800 kg. Gre za razstrelivo, detonatorje in vžigalno vrvico, ki se uporabljajo pri miniranju v kamnolomih.

Policisti so ugotovili več nepravilnosti. Zaradi tehnične neurejenosti vozila so se vrata tovornega prostora odprla. Policisti so ugotovili še malomarnost pri nalaganju in pritrjevanju tovora ter neskladje med prevozom in izdanim dovoljenjem za prevoz eksploziva.

Pri prevozu eksploziva so zaradi zagotavljanja varnosti v cestnem prometu posebej predpisane zahteve, ki pa jih voznik in pravna oseba nista zagotovila. Zoper voznika, pravno osebo in odgovorno osebo pravne osebe, so zato uvedli prekrškovni postopek.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • h4ck3r 14:05 01.december 2021.

    Jebe se vozniku, verjetno na minimalcu, pa po vsej verjetnosti niti ne razume navodil. :-D