Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Medvedka napadla sprehajalko

medved Anže Petkovšek
Včeraj okoli poldneva je v okolici Velike Slevnice medvedka napadla 53-letnico. Žensko so zaradi poškodb glave odpeljali v Klinični center Ljubljana.

Okoli 12. ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena, da je na območju Velikih Lašč medved napadel sprehajalko. Z zbranimi obvestili so policisti dejansko ugotovil, da je 53- letno žensko med sprehodom na relaciji med Velikimi Laščami in Veliko Slevico napadel medved. Pri tem  je ženska utrpela lažje poškodbe. Policisti so o dogodku takoj obvestili pristojne službe, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Medvedi niso redkost

Anton Zakrajšek, župan Velikih Lašč, je za Delo povedal, da so v zadnjih dveh, treh letih opazili več medvedov v približno 30 naseljih. "Medved je zver, ki ne spada v kulturno krajino, medved spada v neokrnjeno naravo." Zato bi se po njegovem mnenju stroka morala izjasniti, koliko medvedov je potrebnih za ohranitev vrste, ne da bi ogrožali življenja lokalnih prebivalcev.

"Medveda ne smemo obravnavati sanjaško, ampak moramo z njim gospodariti," je dejal Ciril Štrumbelj, lovec in upokojeni gozdar, ki je dolga leta vodil Lovišče s posebnim namenom Medved. Meni, da je velika napaka, če bi želeli, da medved živi tudi v kulturni krajini, saj je predvsem zver, ki potrebuje obširne gozdove oziroma ohranjeno naravo, kjer sta mir in ni ljudi.

Komentarjev 1
  • nergač 11:27 24.maj 2012.

    Kaj je zdaj to Velika Slevica ali "Slevnica?" Sicer je pa to pri vasi Medvedjek;-)