Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Merčeva pritožba neuspešna

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Vodja oddelka za okolje in prostor na mariborski upravni enoti Merc ostaja v priporu.

Mariborsko sodišče je včeraj zavrnilo pritožbo, ki jo je vložil njegov odvetnik Viktor Osim, je ta potrdil za STA. Vinko Merc tako ostaja v enomesečnem priporu, ki ga v primeru prenehanja pripornih razlogov lahko odpravijo že prej.
Po besedah njegovega odvetnika Osima naj bi vodstvo upravne enote zoper Merca zahtevalo suspenz, Merc pa naj bi tudi sam razmišljal o odpovedi delovnega razmerja. Odvetnik naj bi vložil zahtevo po varstvu zakonitosti.

Kot smo poročali že v petek zvečer, se je preiskovalni sodnik odločil za pripor zaradi možnosti vplivanja na priče in ponovitvene nevarnosti. Merc je obtožbe zanikal. Obtožnica zoper njega naj bi bila spisana na 58 straneh. Med drugim naj bi bil osumljen jemanja podkupnine pri izdajah gradbenih dovoljenj in zavlačevanja postopkov. Očitki so povezani z Maistrovimi dvori, pospešil naj bi izdajo gradbenega dovoljenja in v zahvalo dobil mobilni telefon v vrednosti 210 evrov ter leta 1999 od MTB kupil stanovanje na Ruški cesti za štiri tisoč evrov ceneje.

Merc je eden od devetih pridržanih v sredini kriminalistični preiskavi na območju Maribora. Vsi z izjemo Merca so bili še isti dan izpuščeni. Med pridržanimi se je znašel tudi mariborski župan Franc Kangler. Kriminalisti so opravili 25 hišnih preiskav pri devetih fizičnih in petih pravnih osebah. Pri tem so zasegli poslovno in uradno dokumentacijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.