Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Metali kamenje na avtocesto

avtocesta Žurnal24 main
Hrvaški tovornjakar je imel včeraj na naših cestah izjemno slabo izkušnjo. Ker je očitno nekdo metal kamenje na cesto, je on ostal brez okna - na srečo pa se ni zgodilo še kaj hujšega.

Novomeške policiste je včeraj okoli pol osmih zvečer poklical voznik tovornega vozila, ki se je peljal po avtocesti iz Novega mesta proti Obrežju. Pri nadvozu v Dobruški vasi naj bi otroci metali kamenje na avtocesto, eden od kamnov pa je priletel v vetrobransko steklo, ki se je razbilo. Ker gre za voznika iz Hrvaške, so mu policisti napisali potrdilo o poškodbi vozila tuje registracije, da je lahko kasneje prestopil državno mejo. Škodo je ocenil na okoli 600 evrov.

Ob tem policisti opozarjajo, da je lahko tako nepremišljeno dejanje, kot je metanje ali nastavljanje predmetov na cesto, še smrtno nevarno početje. "Staršem svetujemo, da izkoristijo priložnost ob začetku šolskega leta in se z otroki pogovorijo o različnih nevarnostih, ki prežijo nanje v cestnem prometu, pa tudi na nevarnosti, ki jih povzročijo s svojim ravnanjem."

Opozarjajo še, da bodo "v okviru svojih pristojnosti ostro ukrepali zoper ravnanja, ki ogrožajo osebno varnost ljudi in njihovo življenje oziroma premoženje. Posebej opozarjamo, da so v primeru prekrškov ali kaznivih dejanj otrok zanje odgovorni njihovi starši in skrbniki."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.