Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Mimoidočim kazala avtomatsko puško

imitacija pištole PU Kranj
V soboto sta 23- in 24-letni moški sredi Kranja mimoidočim kazala avtomatsko puško, ki pa ni bila prava, ampak le imitacija vojaške jurišne puške AK-47 Kalašnikov. Oba sta bila oglobljena z 208,65 evra.

Moška sta puško kazala iz avta v soboto okoli 11.30 na Cesti Staneta Žagarja v Kranju. Takoj po prejetem obvestilu je na kraj dogodka in v pregled bližnje okolice odšlo več policijskih patrulj in ustavili so osebni avtomobil, v katerem sta bila 23- in 24-letni moški iz Lesc in z Bleda, so sporočili iz PU Kranj.

Po pregledu puške so policisti ugotovili, da ne gre za pravo avtomatsko puško, ampak za tako imenovano puško soft air, ki izstreljuje plastične kroglice. Puška je imitacija vojaške jurišne puške AK-47 Kalašnikov.

"Policisti so jima puško zasegli in bodo zoper njiju podali obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče v Kranju. Zakon o varstvu javnega reda in miru v svojem 11. členu namreč govori, da posameznik stori prekršek, če na javnem kraju nosi, razkazuje ali uporablja imitacije orožja in s tem povzroči vznemirjenje ali občutek ogroženosti ljudi. Globa za ta prekršek znaša 208,65 evra," so zapisali na PU Kranj.

Pušk ne uporabljajte na javnih krajih

Ob tem so dodali, da tovrstni primer ni edini v zadnjem času. Vse uporabnike soft air pušk, ki jih lahko kupijo v prosti prodaji, zato pozivajo, naj te uporabljajo le na za to primernih krajih oziroma streliščih in ne na javnih krajih.

S takšnim početjem lahko namreč povzročijo vznemirjenje ljudi in posledično nepotrebno odzivanje interventnih služb.

"Tovrstne puške so lahko tako dobre imitacije pravega orožja, da se jih lahko pri interveniranju zlahka zamenja za prave, še posebej, če jih nekdo nosi ali razkazuje v bližini trgovin, bank ali drugih finančnih ustanov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.