Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Miner za seboj pustil pet otrok

Hrvaška
1/3
Pixsell
Hrvaški miner Renato Spahija iz Dugega Sela je med čiščenjem na področju osiješkega živalskega vrta stopil na mino, ki je eksplodirala pod njegovimi nogami. Poškodbam je podlegel na kraju nesreče.

Renato Spahija je prvi izmed članov deminerske skupine Mungos, ki je umrl med delom. Čeprav bi se lahko že upokojil, je zaradi otrok vztrajal v službi. Želel je namreč, da vseh njegovih pet otrok pred njegovo upokojitvijo konča šolo. Najstarejši sin ima 22 let, najmlajša hčerka je stara dve leti.

Eno izmed najbolj nevarnih področij

Po prvih podatkih naj bi nesrečni moški stopil na protipehotno mino PROM1. "Preiskava še vedno poteka, podrobnosti še niso znane," je povedal Mladen Crnković iz Hrvaškega centra za deminiranje.

Deminerji so omenjeno področje začeli čistiti sredi decembra lansko leto, projekt pa bo eden najzahtevnejših v celotni Hrvaški. Okrog centra Osijeka naj bi bilo posejanih okrog 1.500 min, piše 24sata.

"Razmere na omenjenem minskem polju so nepredvidljive, ni nikakršnih pravil, kako so mine razporejene. Pripravljeni moramo biti na vse," je še povedal Crnković.

Komentarjev 2
  • reider 20:11 12.januar 2012.

    hja,vprašanje včem je finta. Sam sem čital, da so med vojno deminerji na tank spredaj ali drugo vozilo namestili kot nek valjar,ki je pehotno mino uničil. Ato velja samo za lepe ravnice.

  • Žurnalček 11:38 12.januar 2012.

    Kdo jim je kriv , če šparajo tanke, Srbi jih pa režejo za na odpad.