Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Ministrstvo primer raziskuje

Žurnal24 main
Minister nesrečni dogodek v Grosupljem obžaluje in svojcem, ki skoraj 24 ur niso vedeli za smrt očeta, izreka sožalje.

"Na ministrstvu smo s primerom seznanjeni in smo od UKC Ljubljana in pristojne reševalne postaje že zahtevali prve informacije o dogodku," v zvezi s smrtjo 80-letnika v Grosupljem, za katero so sorodniki izvedeli šele 24 ur po dogodku, pravijo na ministrstvu za zdravje.

"Po potrebi bomo odredili ustrezne interne nadzore, da ugotovimo strokovnost vodenega postopka," pravijo in dodajajo, da bodo raziskali tudi komunikacijo s policijo, da ugotovijo, če in kje je bila storjena napaka glede obveščanja svojcev. Obenem sporočajo, da minister Dorijan Marušič dogodek obžaluje in svojcem izreka sožalje.

Spomnimo: 80-letnik je umrl v reševalnem vozilu na poti iz ljubljanskega UKC v novomeško bolnišnico. Svojci so za njegovo smrt izvedeli šele, ko so naslednji dan v prišli k njemu na obisk v novomeško bolnišnico, kjer pa so jim povedali, da očeta ni pri njih. Takrat so začeli raziskovati, kaj se je z njim zgodilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.