Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Mirno zapeljali mimo pešca

1/2
Žurnal24 main
V ameriškem mestu Hartford sta pri prečkanju ceste dva avtomobila zapeljala čez pešca, mimoidoči pa so le mirno gledali.

"To mesto je izgubilo moralni kompas,"
je dejal vodja policije Daryl Roberts o vzhodnoameriškem mestu Hartford, potem ko je novinarjem pokazal posnetek nadzorne kamere, na kateri se vidi, da nihče ni pomagal 78-letnemu Angelu Arceu Torresu , ki ga je povozil avtomobil.

Oseminsedemdesetletnik iz Hardforda je želel prečkati cesto, pri tem pa ga je najprej zadel prvi avtomobil, nato pa je čezenj zapeljal še drugi. Vendar to še ni konec zgodbe – videoposnetek kaže, da je mimo ležečega zapeljalo še nekaj vozil, mimoidoči pa so le mirno gledali. Čez nekaj minut je na kraj nesreče prispela policijska patrulja in takoj poklicala zdravniško pomoč, ki je nesrečnika odpeljala v bolnišnico. Njegovo zdravstveno stanje je po poročanju ameriških medijev kritično in prvi podatki kažejo, da bo ostal trajno paraliziran.

Kaj se je dogajalo v glavah mimoidočih, lahko samo ugibamo, je pa eden od njih spregovoril za medije. "Nisem se počutil kompetentnega, da pomagam temu človeku. Krvavel je in bil je brez zavesti in ne vem, kaj je treba storiti v takem trenutku, oziroma kako pomagati," je za lokalne medije povedal 37-letni Bryant Hayre. Sin nesrečnega možaka Angle Arce se je obrnil na javnost s prošnjo, da identificirajo voznike avtomobila, ki so pobegnili s kraja nesreče.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.