Slovenija > Črna kronika
211 ogledov

Mislejeva ostaja zaprta

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Koprsko višje sodišče je po neuradnih podatkih zavrnilo vse pritožbe v primeru Kristine Mislej, kar pomeni, da je sodba sodišča postala pravnomočna. Mislejeva mora tako presedeti 20-letno zaporno kazen.

Sodišče je že sredi marca letos Kristino Mislej obsodilo na dvajset let zaporne kazni zaradi umora njenih dveh otrok.

Mislejeva je 28. marca 2009 svoja majhna otroka zadavila, medtem ko sta spala. Sodnica je ob izreku sodbe presodila, da je bila v stanovanju nedvomno samo ona in da ju je ona zadavila. V stanovanje ni bilo vlomljeno, oče otrok pa ima potrjen alibi, je še presodilo sodišče.

Na začetku oktobra je odvetnik Mislejeve Branko Gvodić višjim koprskim sodnikom predlagal: "Sodba naj se razveljavi in sojenje naj se začne znova. Predlagamo tudi, naj sodišče tujim forenzikom naloži, naj na rjuhah s postelje, kjer se je uboj zgodil, poiščejo sledi morilca otrok."

Vodja koprskih tožilcev Slavko Ožbolt, ki je za Mislejevo zahteval 30 let zapora, je v svoji pritožbi zoper sodbo višjim sodnikom predlagal, naj ji kazen zvišajo za deset let in za težje kaznivo dejanje. "Prvič sodišče ni sledilo tožilstvu, ki ji je očitalo umor na zahrbten način in jo je obsodilo za dvakratni uboj," je menil Ožbolt v pritožbi.

Višji tožilec, ki je pritožbo predstavil, pa je takrat ocenil, da "gre za šolski primer dobro napisane sodbe". Ta zato sodnikom predlaga, naj potrdijo sodbo in Mislejevo za uboj kaznujejo z 20 leti 
zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.