Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Mlada Ukrajinka z noži nad dijake

Mlada Ukrajinka je vdrla v gimnazijo in ranila gimnazijko.
1/6
Žurnal24 main
Ukrajinka je zjutraj vdrla v gimnazijo v nemškem kraju Sankt Augustin pri Kölnu in lažje ranila dijakinjo, ki so jo z rešilcem nato odpeljali v bolnišnico.

Dogodek se je zgodil okoli 9. ure, ko je zamaskirana oseba, oborožena z več noži, vdrla v šolo. Po navedbah policije naj oseba ne bi bila več v šoli. Na ženskem stranišču v šoli pa je policija našla tudi nahrbtnik s stekleničkami, napolnjenimi z bencinu podobno tekočino, in plinsko pištolo.

Policisti so medtem izpraznili šolo, začeli preiskavo šolskih prostorov, vse dijake pa so odpeljali v telovadnico. Številni dijaki so med preiskavo po prenosnih telefonih govorili s svojimi družinskimi člani. "Šolarjem je bila nudena psihološka pomoč," je še povedala predstavnica policije. Nad krajem dogodka pa kroži tudi helikopter.

Policija je kraj dogodka zaprla, v bližini pa so uredili posvetovalnico za zaskrbljene starše. Gimnazijo Albert Einstein obiskuje okoli osemsto šolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.