Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Mlada voznica čelno trčila v tovornjak

Prometni znak in trak ob nesreči Mojca Marot
Na regionalni cesti iz smeri Zavrča proti Ptuju, v bližini gradu Borl, sta nekaj po 13. uri trčila tovornjak in osebno vozilo v katerem je umrla 20. letna študentka.

Prometna nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti 20-letne voznice osebnega avtomobila, ki je vozila po regionalni cesti iz smeri Zavrča proti  Ptuju.

Zaradi neprilagojene hitrosti in spolzkega cestišča je 20-letnico je zaneslo na nasprotno stran  vozišča,  po katerem je pravilno pripeljal 25-letni hrvaški državljan, voznik tovornega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Cesta je na tem predelu precej ozka, zato je mlado voznico pri izogibanju najverjetneje zaneslo na bankino, nato pa nazaj v tovornjak, poroča dopisnik Dela.

Vozili sta čelno trčili, voznica, ki je bila v vozilu sama, pa je ostala ukleščena v vozilu. Njene poškodbe so bile tako hude, da je na kraju nesreče umrla.

V letošnjem letu je to 19 smrtna žrtev na cestah na območju PU Maribor. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo smrtnih žrtev 21, toliko jih je bilo tudi ob koncu lanskega leta.

Komentarjev 1